Cursus Zeezeilen | Zeezeilschool Nationaal Watersport Instituut

Waarom een Cursus Zeezeilen bij het NWI

  • Zeezeil cursussen voor beginners en gevorderden
  • Lessen volgens CWO richtlijnen
  • Leren zeilen onder verschillende omstandigheden
  • Unieke zeilgebieden
  • Opleiding tot ervaren zeezeil schipper

Stuur mij informatie!

Cursus Zeezeilen Nationaal Watersport instituut

Veel mensen willen hun vakantie doorbrengen op een zeilboot. Geen enkele zeiler, zowel beginnend en gevorderd, wil met een onzeker gevoel door het gebrek aan kennis, vaardigheden en ervaring op zeilvakantie gaan. Beginnende zeezeilers willen om leren gaan met de natuurlijke elementen die komen kijken bij het zeilen, zoals de wind. Gevordende zeilers willen vaak hun grenzen verleggen op zee. Ervaring op het gebied van zeezeilen is hierbij een must.

Zeezeilcursus NWI | Beginnende zeezeilen & gevorderd zeezeilen

Het N(ationaal) W(atersport) I(nstituut) begeleidt u in het totale traject, van beginnend zeezeiler tot de ervaren zeezeil schipper. Het NWI geeft les conform de richtlijnen van het CWO, de landelijk (en ook daarbuiten) erkende organisatie voor watersport opleidingen. Dat is voor u een vertrouwd idee, omdat al onze zeezeil instructeurs volgens diezelfde richtlijnen les geven. Kijkend naar u, uw les behoefte en welke lesmethode het beste bij u aanslaat. Zeer gedifferentieerd en persoonlijk. De zeezeil cursussen voor zowel beginnende zeilers als gevorderde zeilers worden gegeven vanuit Groningen, Jachthaven Lauwersmeer, Lemmer of op eigen kiel.

Schrijf u in als beginnend of gevorderd zeezeiler

Het Nationaal Watersport Instituut heet iedereen van harte welkom voor het aanbod zeilcursus voor zeezeilers. Of u nou een beginnend zeezeiler bent, of een gevorderd zeezeiler.

Cursus Zeezeilen I: U leert de beginselen van het zeilen op een kajuitzeilboot. Aan het einde van de beginners cursus Zeezeilen I bent u een volwaardig lid van de bemanning. U snapt de commando’s en manoeuvres en u kunt de schipper assisteren bij de uitvoering.

Inschrijven Zeezeilen I

Cursus Zeezeilen II: Na het afronden van deze cursus kunt u zeilen onder lichte omstandigheden en een tochtje plannen en uitvoeren met de beschikbare bemanning, maar nog wel onder toezicht van een instructeur.

Inschrijven Zeezeilen II

Cursus Zeezeilen III: Aan het einde van de cursus kunt u vrijwel onder alle weerstomstandigheden met uw zeilboot de zee op. Verder kunt u dagtochten voorbereiden en plannen, alsmede de bemanning instrueren en aantsturen.

Inschrijven Zeezeilen III