Nationaal Watersport Instituut

Zeilen, de rust van het water en de natuurlijke elementen. Zeezeilen voegt daar extra dimensies aan toe: stroming, getij, navigeren en plannen. Maar ook dán weer de rust van het water.

Leren zeilen met de natuurlijke elementenNationaal Watersport Instituut Zeezeilen

Leren zeilen is allereerst leren omgaan met de natuurlijke elementen, zoals de wind. Die wind, dat stukje van de elementen, wordt onze “motor” zonder brandstof, de ultieme groene energie! Maar hoe gebruik je die? Hoe werken de zeilen van ons schip en hoe kan ik daar maximaal van profiteren?

Richtlijnen CWO

Het N(ationaal) W(atersport) I(nstituut) begeleidt u in het totale traject, van beginnend zeiler tot de ervaren zeezeil schipper. Het NWI geeft les conform de richtlijnen van het CWO, de landelijk (en ook daarbuiten) erkende organisatie voor watersport opleidingen. Dat is voor u een vertrouwd idee, omdat al onze instructeurs volgens diezelfde richtlijnen les geven. Kijkend naar u, uw les behoefte en welke lesmethode het beste bij u aanslaat. Zeer gedifferentieerd en persoonlijk.

Gespecialiseerd

Wij zijn gespecialiseerd in kajuitjacht opleidingen en zeezeil opleidingen, maar we verzorgen ook open kielboot opleidingen motorboot opleidingen. Alle opleidingen worden ondersteund met de benodigde theoretische kennis en kunnen (indien gewenst) worden afgesloten met een examen.

Vaarbewijs

Voor degenen die het officiële Vaarbewijs willen halen geven we buiten het seizoen theoretische cursussen Vaarbewijs I en II, alsmede cursussen basiscertificaat Marifonie.

Instructeurs Nationaal Watersport Instituut

Onze instructeurs worden eerst zeer zorgvuldig geselecteerd en vervolgens nauwkeurig getraind en opgeleid voor hun taak, om u te leren varen. Daarbij wordt ook zeer veel aandacht besteed aan de sociale vaardigheden, zodat uw lessen op een voor u aansprekende en aangename wijze worden gegeven. Op die manier wordt leren zeilen bij het NWI iedere keer weer een stukje vakantie.

Leren (zee)zeilen doet u dus het beste bij het Nationaal Watersport Instituut. U bent van harte welkom!